In dit project werkten we samen vanuit de HZ, Viazorg, ZZC en Fit2work. Samen met ZeelandBruist creëerden we een lerende omgeving. Het is een kwestie van gewoon beginnen en doen. Maak fouten om van te leren. Het thema Positief Gezond Werkgeverschap krijgt hierdoor betekenis en meerwaarde. Dit alles onder de noemer: Aand8!

Het verhaal van onze slotevent keynotespreker Suzanne Verdonschot sluit naadloos aan bij ons leertraject samen met veel deelnemers, Zeeland Bruist en de HZ. Het bracht ons inzichten, lessen en reflectie. De theorie is mooi, de praktijk weerbarstig, maar we zien kansen en mogelijkheden om stappen te maken in Positief Gezond Werkgeverschap.

Informatie over het programma

Van kleine doorbraak tot grootschalige vernieuwing: Bouwen aan een beweging in je eigen organisatie

Of je nu bouwt aan een Positief Gezonde organisatie vanuit HR, als bestuurder, leidinggevende of vanuit de OR, je zult merken dat er geen vaste route is die je van A naar B brengt. Er is geen stappenplan uit te stippelen op weg naar Positief Gezond Werkgeverschap. Het is veel meer een beweging waar je samen al zoekend aan bouwt. En waar je stap voor stap verder in komt: de ene keer loop je vast en de andere keer lukt het om met een doorbraak een sprongetje vooruit te komen. Innoveren is een pad van ‘vooruit-struikelen’ waar creativiteit bij komt kijken en waarbij je met nieuwe mensen en partijen zult samenwerken. In de bijdrage van Suzanne Verdonschot leer je meer over manieren om zo’n beweging samen uit te bouwen en er effectief regie op te nemen. Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe zorg je ervoor dat mensen enthousiast raken zonder aan ze te hoeven trekken?

Hoe kun je na een eerste succesvolle begin het vervolg een beetje sneller doen? Zij reikt voorbeelden aan uit verschillende praktijken, van fabriek tot zorginstelling. En je leert praktische strategieën om in je eigen praktijk een stap verder te komen.

En er is nog meer te halen en te delen deze middag:

  • Van projectleiders Sophie Aberson en Ilja van den Bos hoor je meer over de aanpak van dit project en wat het heeft gebracht.
  • Iris van de Velde en Ingrid Snijders, onderzoekers aan de HZ, lectoraat Healthy region, onthullen het tussentijdse resultaat van de monitoring in dit project.
  • Je maakt kennis met de lessen en praktische voorbeelden van de deelnemers en organisaties die tijdens dit jaar (verder) aan de slag gingen met Positief Gezond Werkgeverschap.
  • Aan gesprekstafels delen we vanuit eigen ervaringen, de dilemma’s en uitdagingen daarbij. Meteen aan de slag met de geleerde lessen uit de keynote over beweging en vooruitkomen!

 

Over Suzanne Verdonschot
Dr. Suzanne Verdonschot werkt als onderzoeker en adviseur bij Kessels & Smit, The Learning Company. Ze promoveerde in 2009 op een onderzoek naar het leren in innovatiepraktijken. Zij begeleidt organisaties -van fabriek en supermarkt tot zorginstelling en ministeriebij hun innovatievragen en is auteur van enkele tientallen publicaties.
 
Startdatum
Einddatum
Locatie
HZ, Vlissingen
Door wie
Aand8!
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Aanhef
Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
CAPTCHA