Vaak wordt met een relatief kleine groep van zorgprofessionals en cliënten geëxperimenteerd met een zorgtechnologie. Vervolgens wordt besloten of de zorgtechnologie organisatie-breed wordt geïmplementeerd. Met zo’n implementatie wil de organisatie bereiken dat de zorgtechnologie routineus wordt gebruikt en bijdraagt aan het welzijn van cliënten en/of de ondersteuning van medewerkers. Hoe moet de implementatie aangepakt worden om deze te laten slagen? Met welke aspecten moet je rekening houden? Welke veranderingen in de organisatie zijn nodig om tot het gewenste routineus gebruik te komen?
Masterclass 3

Experimenteert jouw organisatie met zorgtechnologie en/of moet een zorgtechnologie binnenkort worden geïmplementeerd? Volg dan deze masterclass!

Kernvraag: We hebben een succesvolle pilot gedaan rond een zorgtechnologie en willen deze breed in de organisatie implementeren: wat en wie komen daarbij kijken, hoe sturen we erop en hoe borgen we zodat de zorgtechnologie continu wordt gebruikt?

Tijdens de masterclass krijg je inzicht in het volgende:

  • Hoe hou je rekening met implementatie tijdens het experimenteren met een zorgtechnologie?
  • Hoe implementeer je zorgtechnologie zodat zorgteams ermee gaan werken?
  • Welke factoren bepalen een succesvolle implementatie?
  • Hoe stel je een implementatieplan op?
  • Hoe bereid je de besluitvorming over implementatie van een zorgtechnologie voor?
  • Welke veranderingen in de organisatie moet je doorvoeren om tot routineus gebruikt te komen?

Je leert met welke veranderkundige, organisatorische en technische aspecten je rekening moet houden om tot succesvolle implementatie te komen.

Deelnemen?

Wil jij deelnemen aan deze masterclass? Geef je dan op via het onderstaande formulier. Schrijf je snel in want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is kosteloos, want de masterclass maakt deel uit van het project Leerweg van ZiB en Deltaplan. Let wel op: jouw organisatie dient bij Viazorg aangesloten te zijn en deelnemer te zijn van ZiB of Deltaplan.

 Note: De masterclass is op post-HBO niveau en vereist ervaring met projectmatig werken.

Deze cyclus wordt gegeven door de HAN en maken deel uit van de overdracht naar de HZ.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online
Voor wie
Projectleden en projectleiders zorgtechnologie, beleidsmedewerkers, medewerkers van innovatieafdelingen, informatiemanagers of ICT-experts die aan implementatie werken bij de bij Viazorg aangesloten organisaties
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Aanhef
Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
CAPTCHA