Voordat zorginstellingen een zorgtechnologie definitief aanschaffen wordt ermee geëxperimenteerd in een project. Bovendien wordt implementatie in de organisatie vaak gedaan in de vorm van een project. Hoe stuur je vanuit management en projectleiding op projecten? Hoe stel je een goede business case op en stuur je op die business case gedurende het project?
Masterclass 2

Over deze vragen gaat deze masterclass. Wil je een project sturen/leiden? Wil je dat het management in de juiste rol gaat zitten? Wil je een goede business case opstellen om het management mee te laten sturen en om jouw project geaccordeerd te krijgen? Volg dan deze masterclass!

Kernvraag: Hoe zorgen we vanuit het management dat projecten voor zorgtechnologie beheersbaar zijn zodat deze het gewenste resultaat opleveren, binnen budget blijven, op tijd zijn afgerond en worden uitgevoerd op een wijze die aansluit bij zorgafdelingen?

Tijdens de masterclass krijg je inzicht in het volgende:

  • Welke rol heeft het management en welke rol heeft de projectleider?
  • Uit welke bestanddelen bestaat een business case?
  • Wat is het verschil tussen een business case en een maatschappelijke business case en wanneer kies voor één van die twee?
  • Wat zijn de belangrijkste facetten waarmee je rekening moet houden tijdens zorgtechnologie projecten?
  • Wat zijn succes- en faalfactoren van zorgtechnologie projecten?
  • Hoe ga je in jouw project om met veranderingen rondom jouw project (contextuele factoren)?

Je leert een gedegen business case op te stellen, te sturen op de belangrijkste factoren in jouw project en de context van jouw project te beïnvloeden.

Deelnemen?

Wil jij deelnemen aan deze masterclass? Geef je dan op via het onderstaande formulier. Schrijf je snel in want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is kosteloos, want de masterclass maakt deel uit van het project Leerweg van ZiB en Deltaplan. Let wel op: jouw organisatie dient bij Viazorg aangesloten te zijn en deelnemer te zijn van ZiB of Deltaplan.

 Note: De masterclass is op post-HBO niveau en vereist ervaring met projectmatig werken.

Deze cyclus wordt gegeven door de HAN en maken deel uit van de overdracht naar de HZ.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online
Voor wie
Managers die sturing geven aan projecten, projectleiders en projectleden, medewerkers van innovatieafdelingen, informatiemanagers of ICT-experts die aan projecten werken bij de bij Viazorg aangesloten organisaties
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Aanhef
Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
CAPTCHA