Het meeste resultaat bereik je natuurlijk door beide workshops te volgen, maar kun je niet de hele dag? Geen probleem! Je kunt ook 1 workshop volgen.
Het programma:
09:45 uur inloop
10:00 - 12:00 uur Workshop 1 - ‘Interactieve lezing over rouw en verlies’
Vroeg of laat krijg je met rouw te maken. In je privéleven, maar ook op de werkvloer, een collega of cliënt. Verliezen zijn inherent aan het leven. Rouw hebben we nodig na een verlieservaring. Ieder mens is uniek, dus rouwt ieder ook op een eigen manier. Voor veel mensen is verlies en rouw een onderwerp wat moeilijk kan zijn om over te praten. Angst om de ander nog verdrietiger te maken, angst voor eigen gevoelens, niet weten hoe erover te beginnen of wat dan te zeggen, dus maar zwijgen. Maar ook het onbekende, we hebben er weinig over geleerd. Dit maakt juist dat diegene in rouw zich nog meer alleen voelt staan.
Tijdens deze interactieve lezing wordt stilgestaan bij de verschillende vormen van rouw, hoe uit zich dit, de nieuwe rouwtaken, hoe om te gaan met verlies en rouw op de werkvloer en hoe kan je er zijn voor je collega/werknemer.
De workshop wordt gegeven door Mirjam van Es, begeleiding bij verlies en rouw.
12:00 - 13:15 uur Lunch (gratis)
13:15 - 16:15 uur Workshop 2 - 'Overgang en werk'
De overgang, een fase waarin het leven flink op de kop kan staan, je geconfronteerd kan worden met fysieke, mentale en emotionele klachten en symptomen. Ook de impact op het werk en het werkplezier kan groter zijn dan je denkt. Het idee dat je het er maar mee moet doen en ondertussen doorwerkt alsof er niets aan de hand is, vraagt aandacht. Want acceptatie klinkt mooi, maar nog mooier is dat je zelf ook wat aan de klachten/ symptomen kan doen. Zeker als je er meer over weet!
Tijdens deze interactieve workshop krijg je inzicht op vragen als:
- Waar gaat de overgang over en wat gebeurt er fysiek, mentaal en emotioneel?
- Welke factoren beïnvloeden de overgang en de hormoonhuishouding?
- Wat zijn specifieke overgangssymptomen en welke kunnen een andere oorzaak hebben?
- Welke rol hebben voeding, bewegen en stress tijdens de overgang?
- Welk verloop van symptomen/ klachten kun je in verschillende stadia tegenkomen en wat kan/ en mag je hiermee als leidinggevende/ hr adviseur/ collega?
- Wanneer verwijs je door en naar wie?
- Welke (kleine) leefstijlaanpassingen kun je doen om meer energie, een betere balans en minder klachten te ervaren?
De workshop wordt gegeven door Heleen van Lente, trainer Hormoonfactor, leefstijl- en transformatiecoach
- Startdatum
- Einddatum
- Locatie
- Ondernemerscentrum, Stationspark 30 Goes
- Voor wie
- Iedereen die werkt in zorg of welzijn
- Door wie
- Viazorg
- Kosten
- Gratis