Is veranderen van gedrag moeilijk? Ja, absoluut! Is veranderen van gedrag mogelijk? Ja! En het is heel moeilijk.

Uit verschillende nationale- en met name internationale onderzoeken naar gedragsverandering blijkt de winst met name te zitten in het verstevigen van de interne motivatie van medewerkers. Eigen regie is een belangrijk onderdeel van Positieve Gezondheid, wat voor steeds meer van ons dé kapstok voor ons HR-beleid is.

Iedereen die gesprekken voert met anderen over (noodzakelijke-)verandering merkt wel dat het lastig kan zijn om hen op een effectieve manier te motiveren. Hoe maak je ze bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor hun inzetbaarheid en vitaliteit?

Maak deze middag kennis met een specifieke gespreksstijl die op verschillende terreinen al tot bewezen effect leidt. Deze persoonsgerichte én evidence based- stijl van directief communiceren om samen met de ander te werken aan autonome motivatie verstevigt het eigenaarschap en persoonlijk leiderschap. In deze workshop ga je ook de basisprincipes, vaardigheden en technieken van deze stijl zien én ervaren. Het is de kunst om, als professional, vooral niet te proberen “de ander” te overtuigen om tot gedragsverandering over te gaan. Dat werkt zelden! Welke ingrediënten zijn belangrijk binnen gesprekken over ontwikkeling en motivatie, hoe kan je anderen ondersteunen in dat proces? Je gedachten over, je houding, methoden en technieken zijn kritieke succesvoorwaarden. Doelgroep HR-professionals, beleidsmedewerkers en (interne)coaches vitaliteit, opleidingsadviseurs, verzuimadviseurs en bedrijfsmaatschappelijk werk.

Opleider Rob d’Hondt gaat deze middag graag met ons aan de slag zodat we allemaal, nóg meer een bijdragekunnen leveren aan een Positief Gezonde werkomgeving, waardoor medewerkers zich blijvend kunnen ontwikkelen, tevreden en gezond zijn

Aanmelden

Schijf je in via onderstaande button. Deelname is gratis.
 

Ja, ik ben erbij!

Vragen? Neem dan even contact op met: Sophie (s.aberson@viazorg.nl) of Ilja (ilja@zeeuwsezorgcoalitie.nl).

We bieden deze sessie aan onder de vlag van de Leerwerkplaats Positief Gezond Werkgeverschap, mogelijk gemaakt door de Human Capital Subsidie van de Provincie Zeeland.
Startdatum
Einddatum
Locatie
Ondernemerscentrum Zeeland, Stationspark 30 in Goes
Voor wie
HR-professionals, beleidsmedewerkers en (interne) coaches vitaliteit, opleidingsadviseurs, verzuimadviseurs en bedrijfsmaatschappelijk werk
Door wie
Viazorg en Zeeuwse Zorg Coalitie
Kosten
Gratis