Veel zorgmedewerkers zijn nog aan het bijkomen van de meest intensieve werkmaanden van hun leven. Het behouden van medewerkers is één van de belangrijkste uitdagingen voor zorg en welzijn. En één van de oplossingen voor het personeelstekort. Vanuit de kaders van goed werkgeverschap en het behoud van medewerkers voor de sector, is het daarom nu meer dan ooit van belang om te investeren in een aantrekkelijk werkklimaat. Om aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties hierbij te ondersteunen, organiseert Viazorg deze bijeenkomst.
Dokter

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je graag hoe Sterk in je werk ook binnen jouw organisatie kan worden ingezet. Sterk in je Werk is een kort en gratis loopbaantraject. Het traject is bedoeld om medewerkers voor de sector zorg en welzijn te behouden, doorstroom te stimuleren en nieuwe medewerkers te laten instromen. Medio 2021 hadden 40.000 deelnemers zich aangemeld voor een Sterk in je Werk loopbaantraject.

Welke kennis neem je mee na afloop?

  • Welke trajecten wij gratis kunnen aanbieden (denk aan: digitale of fysieke gesprekken, loopbaanscan, duurzame inzetbaarheidsscan, netwerk-sollicitatietraining of een workshop op locatie)
  • Wat levert het traject op voor mij als werkgever?
  • Praktijkvoorbeeld van werkgever en werknemer (behouden voor de zorg)
  • Voor wie zijn de trajecten geschikt?

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan middels onderstaand aanmeldformulier.

Lees hieronder hoe deelnemers een traject ervaren:

“De persoonlijke aandacht en maatwerk worden door de deelnemers het meest gewaardeerd. Voor werkgevers is het traject een extra en bewezen effectief hulpmiddel bij de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn.”

Jolande wilde eigenlijk weg, maar besloot na een gesprek met een van de loopbaancoaches in de sector Zorg en Welzijn te blijven werken:

”Ik wilde weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen. Mijn loopbaancoach heeft me geholpen om het roer om te gooien. Ik ga van een kantoorbaan bij een welzijnsorganisatie naar een baan als helpende in de zorg.”

 

Sterk in je werk is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties waaronder Viazorg, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd.
Startdatum
Einddatum
Locatie
Digitaal via Zoom
Voor wie
HR medewerkers en leidinggevenden van zorg- en welzijnsorganisaties
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis

Meer informatie?

Neem contact op met Nicolette Kistenkas (Communicatieadviseur)
Tel.nr. 0113 25 00 73

Aanmeldformulier

Statusbericht

Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor deze activiteit.