We zien op alle fronten dat er een tekort is aan zorgpersoneel. Daarmee komt de zorgverlening onder hoogspanning te staan. Het is daarom nu tijd om zoveel als mogelijk innovatief te gaan werken om de zorgverlening in stand te houden. Want technologie in de zorg ontwikkelt zich razendsnel. Al die nieuwe technologische ontwikkelingen; Artificial Intelligence, robotisering, machine learning en meer. Daar moeten we wat mee! Maar wat dan eigenlijk precies? Hoe zet je deze technologische snufjes nu slim in? Wolk heupairbag wordt binnenkort geïmplementeerd in de Zeeuwse verpleeghuizen. Daarom de hoogste tijd om te kijken wat je allemaal kunt doen met dit technologische hoogstandje.

De Wolk heupairbag is de slimme en onzichtbare heupbescherming om heupfracturen te voorkomen bij kwetsbare ouderen. Wolk wordt zowel intramuraal als extramuraal ingezet. Naast bescherming van de heupen zorgt Wolk voor meer bewegingsvrijheid én verlaagt het de werkdruk bij zorgmedewerkers.

Heupfracturen de wereld uit!

Met die missie is Wolk 8 jaar geleden gestart. Want vallen is een groot probleem bij ouderen.  Zo zijn er jaarlijks ruim 25.000 heupfracturen. 1 op de 3 ouderen met een heupfractuur overlijdt binnen één jaar en 50% wordt niet meer zo mobiel als voorheen en zijn vaak aangewezen op intensieve zorg.  Met deze technologische innovatie worden heupfracturen voorkomen én wordt er positief bijgedragen aan werkdrukverlaging in de zorg. Bekijk het filmpje hoe de heupairbag werkt

Tijdens het webinar gaat Kim Hofmeester van Wolk dieper in op het gebruik en de resultaten die de inzet van Wolk oplevert. Kim begeleidt, samen met een aantal andere collega’s, zorgorganisaties bij de  optimale inzet van de heupairbag.

Matthijs Wiegant, communicatie manager bij Wolk bundelt de vragen die er zijn tijdens het webinar, zodat deze zorgvuldig beantwoord kunnen worden.

Wat komt tijdens het webinar aan bod?

  • Het gebruik van Wolk
  • De voordelen van de inzet van Wolk (voor de cliënt, de zorg en familie)
  • De behaalde resultaten
  • Hoe Wolk eenvoudig succesvol geïmplementeerd kan worden, zelfs in coronatijd
  • Ervaringen vanuit de samenwerking met Anders Werken Brabant en Friesland
Startdatum
Einddatum
Locatie
Online via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82884393858?pwd=QUJLTXZZcktMbjhaYlJLREpabWdYQT09
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Statusbericht

Sorry...This form is closed to new submissions.