Wat leuk dat je interesse hebt in werken in zorg en welzijn! Tijdens de Ontdekdezorg week van 22 t/m 27 maart volg je hier webinars en kun je je online oriënteren bij de leukste werkgevers uit zorg en welzijn in jouw regio. Ook na de week kun je op de ontdekdezorg week website terecht voor informatie en contactmogelijkheden. Veel plezier!
ODZW2021

Check

Volg inspirerende webinars
Van 22 t/m 27 maart kun je verschillende webinars volgen over werken en leren in zorg en welzijn. Leer bijvoorbeeld meer over het vernieuwen van je BIG-registratie, het starten van een leer/werk traject, opleidingen en wat je moet doen als je een carrièreswitch naar één van de verschillende branches binnen zorg en welzijn overweegt. Wordt dit jouw volgende stap richting zorg en welzijn?

Match

Bezoek de Ontdekdezorg markt
Weet jij al ongeveer wat je zoekt en wilt binnen zorg en welzijn? Dan kun je hier contact leggen en kennis maken met zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt. Zij presenteren zich op deze online Ontdekdezorg markt door middel van informatie, video’s en online contactmogelijkheden. Oriënteer je, stel al je vragen en maak meteen een afspraak met een organisatie om kennis te maken. We staan klaar om je welkom te heten!

Like

Meer info volgt.

Ontdek

Bekijk de praktische informatie
Wat betekent het om te werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen, welke opleiding(en) heb je nodig, hoeveel uren ga je werken en welk salaris ga je verdienen? Dit zijn praktische vragen waar je graag een antwoord op wil hebben voordat je je verder gaat oriënteren op werken in de sector. We hebben hieronder alle praktische informatie en mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Sterk in je werk

Sterk in je werk biedt gratis, onafhankelijke loopbaancoaching vanuit de overheid voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. Samen met een ervaren coach kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent, waar je kansen op werk liggen, en wat je daar voor nodig hebt. De Sterk in je werk-coaches hebben al duizenden mensen op weg geholpen. Iets voor jou? Kijk op www.sterkinjewerk.nl.

Ik Zorg.

Op de website van de landelijke Ik Zorg-campagne lees je de echte verhalen van collega’s over hun vak. Je kunt je al lezend oriënteren op alle beroepen binnen zorg en welzijn en krijgt een goed beeld van wat ze inhouden. Ontdek waar jouw kansen liggen en wat je moet weten om verder te komen. Waar liggen jouw kansen en wat moet je weten om verder te komen? Kijk op www.ontdekdezorg.nl.

ZorgInspirator

Zorginspirator is een onafhankelijk platform dat je ondersteunt bij jouw loopbaan in de zorg. Op Zorginspirator worden heel veel zorgfuncties van a tot z beschreven. Je leert wat de functies inhouden, welk salaris je kunt verwachten en welke kennis en vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast vind je op Zorginspirator veel opleidingen waarmee je je loopbaan kunt uitstippelen. Uniek aan Zorginspirator is dat je een kijkje kunt nemen in de toekomst: van elke functie is ook een toekomstschets gemaakt. Hoe gaat jouw functie in de toekomst veranderen? Hoe kun je je daar op voorbereiden? Je vindt het via ZorgInspirator! Kijk op zorginspirator.nl

Regionale Contactpunten

Een contactpunt is een virtueel (en in sommige regio’s ook fysiek) punt in de regio waar zorg- en welzijnsorganisaties, overheid en onderwijs samenwerken om mensen die in de sector willen werken te helpen. Je kunt er terecht met al je vragen, zoals: wat betekent het nu om te werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen? Welke opleiding heb je nodig? Welke zorg- en welzijnsorganisaties zijn er in jouw buurt en welke mogelijkheden bieden die? De contactpunten hebben antwoorden op al deze vragen. Klik hier voor de contactpunten.

YouChooz

YouChooz is dé studie- en beroepenkiezer voor jongeren, gemaakt voor en door mensen in zorg, welzijn en sport. Je vindt hier alle informatie over de verschillende beroepen binnen zorg en welzijn én welke beschikbaar zijn om hier te komen. Je geeft aan welke diploma’s je nu hebt en waar je naartoe wilt. YouChooz geeft vervolgens aan wat jouw mogelijkheden zijn. Kijk op youchooz.nl.

Startdatum
Einddatum
Locatie
ontdekdezorgweek.nl
Voor wie
Iedereen die geïnteresseerd is in zorg en welzijn
Kosten
Gratis