Op maandag 15 maart van 13.00 tot 14.30 uur vindt een digitale bijeenkomst plaats voor werkgevers, over coronabanen en de mogelijkheid voor werknemers om daarna door te stromen naar een verkorte opleiding.

 
micro

Van 1 t/m 5 maart kan de subsidie voor coronabanen worden aangevraagd (voor meer informatie zie: Dus-i). Inmiddels hebben verschillende Zeeuwse zorgorganisaties laten weten met coronabanen aan de slag te willen gaan.

Deze banen zijn bedoeld om mensen tijdelijk (minimaal 2 en maximaal 6 maanden) in te kunnen zetten in ondersteunende functies en hen, indien mogelijk, daarna via een verkorte opleiding te laten instromen.

Er zijn 2 soorten coronabanen mogelijk:

  1. Coronabaan zonder opleiding tot 1 juli 2021;
  2. Coronabaan met opleiding, niveau 2/3 tot 1 september 2021.

Een mogelijke opleiding zijn de modules die landelijk gratis worden aangeboden via de Nationale Zorgklas.

Het zou mooi zijn als gemotiveerde en geschikte kandidaten na de coronabanen met opleiding kunnen doorstromen naar een verkorte opleiding niveau 2 of 3 binnen Zeeland.

 Om dit binnen Zeeland samen mogelijk te maken, organiseert Viazorg met onderwijsinstellingen Scalda en Hoornbeeck een bijeenkomst voor zorgorganisaties. Tijdens deze bijeenkomst kunnen jullie met elkaar in gesprek. Om hoeveel mensen gaat het, wat zijn mogelijkheden voor een verkorte opleiding en wat is er nodig om dit te organiseren?

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Je ontvangt dan  een paar dagen voor de bijeenkomst de ZOOM link.

Mocht je specifieke bespreekonderwerpen hebben, kun je deze van te voren doorgeven via contactpunt@viazorg.nl 

Startdatum
Einddatum
Locatie
ZOOM
Voor wie
Werkgevers coronabanen
Door wie
Viazorg, Hoornbeeck, Scalda
Kosten
Gratis

Meer informatie?

Neem contact op met Anky de Bakker (Beleidsadviseur)
Tel.nr. 0113 - 25 00 73

Aanmeldformulier

Aanhef
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe en hoelang wij je gegevens bewaren en waarom.