Op 7 november organiseert Viazorg de workshop Slapen en Ontspannen: 'Met energie aan het werk!'. De workshop wordt gegeven door John Matthijs van Bewegen Werkt.
Uit onderzoek blijkt dat voldoende nachtrust misschien wel de belangrijkste leefstijlfactor is, meer nog dan gezonde voeding en voldoende beweging. Zo blijkt dat we de afgelopen decennia steeds minder zijn gaan slapen, wat grote gevolgen heeft voor onze gezondheid en productiviteit. In deze workshop wordt ingegaan op het belang van slapen en de relatie met herstel en ontspanning.
workshop

Je wordt je bewust van je eigen slaapgedrag en gaat voor jezelf na wat dit betekent in relatie tot het werk (werkdruk en werkstress). Je gaat op zoek naar mogelijkheden om ontspanning in het dagelijks leven extra aandacht te geven en maakt een persoonlijk plan. Daarnaast is er aandacht voor ontspanningsoefeningen die je zowel thuis als tijdens het werk kunnen toepassen.  
 
De werkvormen richten zich zowel op individuele deelnemers als op de groep. Bij bestaande werkgroepen (teams, afdelingen.) zorgen de groepswerkvormen voor meer zicht op, het bespreekbaar maken van en handvatten om met elkaar in gesprek te gaan over het belang van slaap en ontspanning.  
 
Programma
- Kennisquiz
-  Stresstest om te bepalen waar de stress zit
- Ontspanningsoefeningen  
- Persoonlijk energieplan: hoe zorg ik voor voldoende ontspanning en slaap? 
 
Resultaat
Inzicht, handvatten, ervaring en inspiratie om voldoende slaap en ontspanning aandacht te geven voor een gezondere leefstijl.

Over Bewegen Werkt
Bewegen Werkt zet mensen in beweging naar duurzame inzetbaarheid. Zij ondersteunen organisaties en werknemers bij het bevorderen van vitaliteit, werkvermogen en employability.

Over John Matthijs
John Matthijs is adviseur en coach bij Bewegen Werkt en bij Fontys International Lifestyle Studies. Hij is ruim 20 jaar werkzaam op het terrein van (positieve) Gezondheid, als de verbindende schakel en bruggenbouwer tussen klanten en diverse zorg- en dienstverleners die zich bezighouden met gezondheids of vitaliteitsmanagement.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Kantoor Viazorg, Stationspark 2, Goes
Voor wie
Voor alle medewerkers van de bij Viazorg aangesloten organisaties (maximaal 15 deelnemers)
Door wie
John Matthijs

Meer informatie?

Neem contact op met Sophie Aberson (Loopbaanadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73

Aanmeldformulier

Statusbericht

Het maximaal aantal deelnemers voor deze workshop is bereikt. Wil je op de reservelijst worden geplaats? Stuur dan een e-mail naar s.aberson@viazorg.nl.