Op 5 november om 9.00 uur organiseert Viazorg de workshop 'Het belang van vitaliteit: hoe ver mag je als werkgever gaan?' Dit doen wij in samenwerking met AON Health Solutions en Ploum Rotterdam Law Firm. De huidige instroom van nieuwe zorgprofessionals lijkt onvoldoende om aan de toenemende zorgvraag te kunnen voldoen. De aanpak van de personeelstekorten hangt samen met kansen voor het behouden van personeel. Investeren in vitaliteit betreft zo’n kans, maar hoe ver kan en mag je hierin als werkgever gaan? In deze tweedelige workshop worden verschillende aspecten van vitaliteit op interactieve wijze belicht en bespreekbaar.

Informatie

Tijdens het eerste deel van deze workshop zal Guillerm van der Lans van Aon Health Solutions ingaan op de vijf pijlers van vitaliteit en nadrukkelijk stilstaan bij de aspecten ‘financiële gezondheid’ en ‘carrière’. Op interactieve wijze worden vragen beantwoord als: Hoe kan de dialoog over vitaliteit met medewerkers goed worden gevoerd? Welke signalen kun je herkennen en hoe maak je deze bespreekbaar? Welke interventies zijn beschikbaar en kunnen worden ingezet?

In het tweede deel van de workshop belichten we vitaliteit vanuit een juridisch perspectief. In hoeverre kan en mag je daadwerkelijk invloed uitoefenen op de vitaliteit van medewerkers en welke juridische gronden bestaan daarvoor? Samen met Dorien van Straten van Ploum Rotterdam Law Firm staan we stil bij de mogelijkheden die je als werkgever hebt. Daarbij besteden we ook aandacht aan de privacy aspecten van dergelijke maatregelen. Ook komen relevante wijzigingen aan bod die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met zich meebrengt. De beoogde datum van inwerktreding van de WAB is 01 januari 2020.

Programma

09.00 – 09.15 uur  ontvangst Viazorg
09.15 – 10.30 uur  Guillerm van der Lans, Aon
10.30 – 10.45 uur  pauze
11.45 – 12.00 uur  Dorien van Straten, Ploum
12.00 – 13.00 uur  afsluiting met lunch, napraten met sprekers

Workshop het belang van vitaliteit
Workshop het belang van vitaliteit

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via onderstaand aanmeldformulier!

Startdatum
Einddatum
Locatie
Van der Valk Hotel Goes
Voor wie
HR aangesloten organisaties bij Viazorg
Door wie
Viazorg, Guillerm van der Lans van Aon Health Solutions en Dorien van Straten van Ploum Rotterdam Law Firm
Kosten
Voor deelnemers Viazorg € 95,00 euro (excl BTW)

Meer informatie?

Neem contact op met Krijn Verhage (Beleidsadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73

Aanmeldformulier

Aanhef
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe en hoelang wij uw gegevens bewaren en waarom.