Geef je snel op voor de workshop Vitaliteit en Mindful Walk op 20 juni! Verspreid deze uitnodiging ook onder de zorgmedewerkers binnen je organisatie.
workshop

Vitaliteit is voor iedereen belangrijk. Je hebt het nodig om je werk goed te kunnen doen en om goed in je vel te zitten. Wil je investeren in je eigen gezondheid en je vitaler en fitter voelen op je werk? Tijdens deze workshop krijg je inzicht in jouw vitaliteit. De workshop bestaat uit de onderdelen Vitaliteit en Mindful Walk.

9.00 – 10.30 uur Vitaliteit

Vitaliteit is het hebben van voldoende geestelijke en lichamelijke energie om je prettig te voelen in je dagelijks leven, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.Met een gezonde(re) levensstijl kan je aan de slag door te weten wat jou helpt, maar hoe pas je dit allemaal toe in je drukke en werkende leven? Je zult merken dat je met kleine haalbare stapjes al veel kan bereiken om je vitaliteit te vergroten.

In het eerste gedeelte bespreekt Sophie Aberson, opgeleid vitaliteitscoach, de onderdelen (gezonde) voeding, ontspanning en beweging. Per onderdeel wordt onder andere het belang toegelicht en praktische handvaten en tips gegeven om je vitaliteit te vergroten. Met als doel om bewust te worden van je eigen gewoontes (patronen) en keuzes op het gebied van vitaliteit. Vragen die aan bod komen zijn:

  • Hoe is het met jouw vitaliteit?
  • Hoe is de balans tussen inspanning en rust?
  • Wat geeft jou energie?
  • Wat kan je zelf morgen al bijdragen?

10.30- 12.00 uur Mindful Walk

In het tweede gedeelte gaan we naar buiten voor de Mindful Walk! De wandeling wordt begeleidt door Esther van Ham, Mindful Run instructeur. De Mindful Walk ziet er als volgt uit:

·         Uitleg van de Mindful Run methodiek

·         Tijdens de wandeling doen we op verschillende plekken een aantal leuke en leerzame oefeningen die je later makkelijk thuis en op je werk kunt toepassen als je last hebt van stress of verminderde energie. Voorbeelden van oefeningen zijn een looptechniekoefening, ademloos wandelen en de bodyscan.

Het doel is het aanreiken van een aantal belangrijke technieken en oefeningen met betrekking tot ademhaling en mindfulness. Dit vergroot je energie en verlaagt stress!

Het is aan te bevelen om wandelschoenen of hardloopschoenen mee te nemen en afhankelijk van het weer is het handig om je in laagjes te kleden (jas of trui die gemakkelijk aan en uit te trekken is). We wandelen maar staan ook stil onderweg waardoor de afwisseling groot kan zijn in temperatuur.

Fit in je loopbaan

Viazorg organiseert in 2019 8 workshops met het thema ‘Fit in je loopbaan’. Deze workshops zijn gericht op het behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers. Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en employability zijn hierbij de kernthema’s. Vanuit Viazorg ondersteunen we Zeeuwse de zorg- en welzijnsorganisaties al een aantal jaren hierin. O.a. door het organiseren van workshops op deze gebieden.

Behoud van medewerkers staat bij veel zorg- en welzijnsorganisaties hoog op de agenda. Dit is in het belang van zowel de individuele zorg- welzijnsmedewerker als in het belang van de zorg- en welzijnsorganisaties. Minder uitval en minder verloop betekent ook minder vacatures in deze tijd van een krappe arbeidsmarkt.

Voor 2019 gaan we een serie van 8 verschillende workshops aanbieden. Eens per maand in de maanden februari t/m juni en sept t/m november. Komende data:

  • 19 september
  • 17 oktober
  • 21 november
Startdatum
Einddatum
Locatie
Kantoor Viazorg, Stationspark 2, Goes
Voor wie
Voor alle medewerkers van de bij Viazorg aangesloten organisaties (maximaal 15 deelnemers)
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis. Bij een no-show zonder tijdige afmelding worden er wel kosten in rekening gebracht.

Meer informatie?

Neem contact op met Sophie Aberson (Loopbaanadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73

Aanmeldformulier

Statusbericht

Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor deze activiteit.