Ken jij als HR of Arbo professional de STECR werkwijzers of wil je hier meer van weten? Ben jij je bewust van het belang van deze richtlijnen? In deze workshop neem je samen met vakgenoten de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten door!

STECR

STECR, Expertisecentrum Participatie, heeft verschillende werkwijzers ontwikkeld en uitgegeven, waaronder ook de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten (versie 6, 2014). Deze werkwijzer wordt onder andere door het UWV gebruikt als één van de bronnen bij de beoordeling of de werkgever een loonsanctie moet worden opgelegd. Ook de rechter gebruikt de werkwijzer dikwijls in ontslagzaken en voor de tuchtrechter is het ook een regelmatig gebruikt instrument om te beoordelen of de bedrijfsarts al dan niet juist handelde bij, in dit geval, arbeidsconflicten. Dus je hebt er alle belang bij om goed op de hoogte te zijn van de inhoud van deze werkwijzer. Voor iedereen die goed op de hoogte wil zijn is er nu de mogelijkheid om dicht bij huis een workshop over deze werkwijzer te bezoeken waarbij je meteen de werkwijzer ter waarde van €32,50 excl. btw ontvangt.

De STECR-werkwijzer neemt ‘de ziekmelding’ als vertrekpunt. Het is met name bedoeld de betrokken professionals praktische handvatten te geven bij het adviseren over ziekmeldingen met een arbeidsconflict. Tijdens de workshop staan enkele achtergronden, het juridische kader en het gebruik van de STECR Werkwijzer ‘Arbeidsconflicten’ centraal. Klik de volgende link aan voor meer informatie over deze Werkwijzer STECR: Werkwijzer Arbeidsconflicten. Daarnaast zal ook kort aandacht worden geschonken aan het voorkomen van arbeidsconflicten vanuit de visie van STECR op dit punt.

Resultaat

Aan het einde van de workshop ga je met de STECR werkwijzer en een handige checklist de deur uit. Je beschikt over voldoende inhoudelijke handvatten om vanuit deze richtlijn effectief te kunnen adviseren binnen je organisatie.

Workshopleider

De workshop wordt gegeven door mr. Sander van Mourik, jurist en tevens opleidingscoördinator opleidingen Sociale Zekerheid. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij heeft voorts jaren in de gezondheidszorg en bij de FNV gewerkt als jurist. Binnen de gezondheidszorg heeft hij gewerkt voor verschillende beroepsorganisaties, het ministerie van VWS en cliëntenraden. Bij de FNV heeft hij voornamelijk tegen werkgevers geprocedeerd. Hij vindt het leuk om mensen wegwijs in het arbeidsrecht te maken.

Programma

  • 12.30 uur Inloop met lunch
  • 13.00 uur Welkom en introductie
  • 13.15 uur STECR-Werkwijzer
  • 13.45 uur WWZ en Jurisprudentie
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Juridische haken en ogen
  • 15.15 uur Voorkomen van arbeidsconflicten
  • 15.45 uur Rol HRM: do’s en don’ts
  • 16.30 uur Conclusie en sluiting

 

Voor wie? Wij nodigen HR en Arbo professionals van onze aangesloten organisaties van harte uit om aanwezig te zijn bij deze workshop. Ook andere belangstellenden binnen de organisatie zijn van harte welkom.

Kosten? Deelname aan deze workshop bedraagt €95 excl. btw. (inclusief STECR werkwijzer Arbeidsconflicten twv € 32,50 ex BTW) Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de workshop kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per e-mail (info@viazorg.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, wordt er 50 euro in rekening gebracht. Wel kun je je door een ander laten vervangen. Dit kan alleen indien je in jouw afmeldingsmail de naam van jouw vervanger vermeldt.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Viazorg
Voor wie
HR en Arbo professionals
Kosten
95,- excl btw.

Meer informatie over “'Fit in je loopbaan' workshop: ‘Solliciteren en netwerken’ ”?

Neem contact op met Rianne Deij (Loopbaanadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73