VOL! Op 21 maart 2019 organiseert Viazorg de workshop Overgang en werk met Heleen Janssen. Dit is de tweede workshop in de reeks van 8.
workshop

Viazorg biedt een workshop aan omtrent de overgang en werk. De workshop wordt verzorgd door Heleen van Lente, Hormoonbalans- en Levenscoach, van Lente in je Leven.

De overgang, een levensfase waarin een vrouw verandert op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Hoe maak je van deze fase een lonkend perspectief in plaats van een periode met horrormonen.

Wat kun je er via je leefstijl zelf aan doen om overgangsklachten te voorkomen of te beperken.

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het hormonenorkest

Welke factoren beïnvloeden je hormoonhuishouding en wat maakt dat hormonale verstoringen je energie opslurpen en juist kort voor, tijdens en na de overgangsperiode voor klachten zorgen. En hoe kun je ze zelf weer in balans krijgen d.m.v. (kleine) leefstijlaanpassingen.

Stress

Welke invloed heeft (aanhoudende) stress op de overgang? En welke praktische en eenvoudige oefeningen zorgen ervoor dat je de impact van stress op je lichaam verkleint.

Werk

Welke weerslag heeft de overgang op je werk en hoe kun je ervoor zorgen dat de impact op je werk beperkt blijft, en dan wel zo dat je ook thuis nog energie hebt en gezellig kunt zijn?

Voeding

Welke rol speelt voeding tijdens de overgang? Met welke voeding kun je energie en gezondheid een boost geven.

Bewegen

Wat is het belang van bewegen tijdens en na de overgang en welke vormen van bewegen zijn het meest effectief?

Heb je op voorhand specifieke vragen (zowel op persoonlijk vlak als werk gerelateerd), dan kun je die mailen naar heleen@lente-injeleven.nu. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de workshopleider op de website van Heleen van Lente, Hormoonbalans- en Levenscoach, van Lente in je Leven.

Aanmelden

Je kunt je niet meer voor deze workshop aanmelden.

Fit in je Loopbaan

Viazorg organiseert in 2019 8 workshops met het thema ‘Fit in je loopbaan’. Deze workshops zijn gericht op het behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers. Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en employability zijn hierbij de kernthema’s. Vanuit Viazorg ondersteunen we Zeeuwse de zorg- en welzijnsorganisaties al een aantal jaren hierin. O.a. door het organiseren van workshops op deze gebieden.

Behoud van medewerkers staat bij veel zorg- en welzijnsorganisaties hoog op de agenda. Dit is in het belang van zowel de individuele zorg- welzijnsmedewerker als in het belang van de zorg- en welzijnsorganisaties. Minder uitval en minder verloop betekent ook minder vacatures in deze tijd van een krappe arbeidsmarkt.

Voor 2019 gaan we een serie van 8 verschillende workshops aanbieden. Eens per maand in de maanden februari t/m juni en sept t/m november.

 

Startdatum
Einddatum
Locatie
Kantoor Viazorg
Voor wie
Iedereen waarvoor dit van belang kan zijn (max 15 deelnemers)
Kosten
gratis

Meer informatie over “Arbeidsmarkt in beeld”?

Neem contact op met Krijn Verhage (Beleidsadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73