Vier generaties op 1 werkvoer, welke kansen biedt dat?

Hoe zijn en blijven diverse generaties energiek en gemotiveerd aan het werk? Alle generaties doen dat op hun eigen manier. Tijdens deze inspirerende middag met workshops van Dorien Kooij en Aart Bontekoning leer je hoe je als HR professional hieraan sturing geeft.

Workshop 1: Duurzaam inzetbaar door 'job crafting'

Job crafting: werknemers de vrijheid geven om zelf hun werk in te richten. Wat heeft Dorien Kooij ontdekt in haar onderzoek naar job crafting?

Onderwerpen die centraal staan:

  • Wat verandert er als werknemers ouder worden en wat betekent dit voor hun motivatie en prestaties op het werk?
  • Wat is job crafting precies?
  • Wat zijn de positieve effecten en hoe kan werkplezier ermee vergroot worden?
  • Hoe kun je hierop sturen als organisatie?

Over Dorien Kooij

Van 2006 tot 2010 werkte Dorien als promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam aan het proefschrift Motivating Older Workers: A Lifespan Perspective on the Role of Perceived HR Practices. Met dit proefschrift heeft zij de WAOP Dissertation Award 2010 en de HRM Network Best Dissertation Award 2011 gewonnen. Haar onderzoek richt zich op job crafting, oudere werknemers, duurzame inzetbaarheid, motivatie en HRM. Lees hier meer over Dorien Kooij.

Workshop 2: De kracht van generatiediversiteit

Interactief en toegankelijk laat Aart Bontekoning je ervaren hoe de kracht van generatiediversiteit kan worden benut op de werkvloer. Na de workshop heb je onder andere meer kennis over en inzicht in hoe generatiediversiteit kan worden ingezet om als organisatie, afdeling of team fris en ‘bij de tijd’ te blijven en aantrekkelijk te zijn voor jonge en oudere medewerkers en voor klanten.

In zijn aanpak zijn de volgende thema’s geïntegreerd: benutten van generatiediversiteit, eigenaarschap, reflecteren op het ‘hier en nu’ en updaten van verouderde cultuurpatronen.

Over Aart Bontekoning

Aart Bontekoning is veranderkundige en dé generatie-expert van Nederland. Hij onderzoekt al 20 jaar de rol die opvolgende generaties spelen in het updaten van de eigen cultuur. Hij promoveerde daarop in 2007. De afgelopen jaren onderzoekt hij ook de jongste generaties, de Nederlandse millennials (1985-2000) en de bewuste generatie (2000-2015), ook wel generatie Z genoemd. Lees hier meer over Aart Bontekoning.

Programma

  • 12.30 uur Inloop met lunch
  • 13.00 uur Workshop met Dorien Kooij
  • 14.30 uur Pauze
  • 15.00 uur Workshop met Aart Bontekoning
  • 16.30 uur Afsluiting
Startdatum
Einddatum
Locatie
Allévo, Hollandiaplein 1 in Goes
Voor wie
Managers (HRM) & HR professionals. Ook andere belangstellenden binnen de organisatie zijn welkom.
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis voor aangesloten organisaties. Niet-leden betalen €95 excl. btw.

Meer informatie over “'Fit in je loopbaan' workshop: Vitaliteit, ontspanning, voeding en beweging”?

Neem contact op met Sophie Aberson (Loopbaanadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73

Aanmeldformulier

Aanhef
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe en hoelang wij uw gegevens bewaren en waarom.