Op 4 november organiseren wij onze jaarlijkse arbeidsmarktconferentie! Ook dit jaar zal de conferentie weer digitaal te beleven zijn voor alle Zeeuwse zorg- en welzijnsprofessionals en -studenten.

Samenwerking tussen zorgaanbieders in verschillende branches van zorg en welzijn is meer dan ooit noodzakelijk. Maar hoe ga je een samenwerking aan, wat zijn goede voorbeelden uit het land maar ook uit Zeeland en waar gaat het juist wel eens mis? En wat zijn de en  do’s en dont’s m.b.t. de inzet van vrijwilligers in zorg en welzijn?  Hoe kun je succesvol samenwerken en netwerken? Wil jij meer inspiratie opdoen om te kijken waar voor jou kansen liggen op het gebied van samenwerking? Samen gaan we hierover in gesprek!

Tijdens de opening en de daarop volgende sessies zullen we je laten inspireren door vernieuwende (Zeeuwse) sprekers.

Wat vonden deelnemers van de laatste conferentie?
“Deze arbeidsmarktconferentie was voor mij de beste die ik in tijden gevolgd heb. Professioneel van opzet, goed qua communicatie, zeer zorgvuldige voorbereiding en prima onderwerpen.”

“Erg inspirerend. Ook geleerd van anderen en zelfs over onderwerpen waar ik zelf bij betrokken ben nieuwe dingen gehoord. Divers aanbod. Had alle workshops wel willen volgen.”

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online
Voor wie
Onze conferentie is interessant voor: Zeeuwse zorg- en welzijnsprofessionals, studenten, wethouders en medewerkers van Zeeuwse gemeenten, vrijwilligers van Zeeuwse zorg-en welzijnsorganisaties
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis voor geïnteresseerden, betrokkenen, samenwerkingspartners en Viazorg leden. Iedereen is welkom om de online conferentie te volgen.

Programma

13.00-14.00  

Opening

 

Monica Roose - Viazorg

         
Wouter de Vries
 

Groeien kan alleen als je samenwerkt

Wouter de Vries, mede-oprichter van YourSurprise, vertelt tijdens onze arbeidsmarktconferentie het succesverhaal van de Zierikzeese webshop in cadeauartikelen. Het bedrijf bestaat inmiddels 15 jaar en heeft in die korte tijd een enorme groei doorgemaakt. Wouter vertelt over dat succes, een inspirerend verhaal waarin hij ons meeneemt in de kracht van samenwerking en hoopt met zijn adviezen alle deelnemers te inspireren die - net als YourSurpise – willen blijven doorontwikkelen.

  Wouter de Vries - Your Surprise
   

 

   
14.00 - 14.45   Ronde 1:    
René den Boer
 
  • Samenwerken aan innovatieve dagbesteding

De Opstap is ontstaan vanuit de wens om mensen met een beperking te laten participeren in de maatschappij. Samen met Gors is dit gerealiseerd bij Woonzorgcentrum Randhof. Hier zijn verschillende afdelingen waar mensen kunnen meewerken, zoals de zorg, de receptie, het restaurant, de keuken, het maaltijdhuis en de linnenkamer. Mensen met een beperking moeten zichtbaar zijn en niet verstopt zitten achter de vier muren van een activiteitencentrum. Op deze manier biedt de Opstap een goede opstap naar een plek in de maatschappij. Luister je ook mee naar het verhaal over deze inspirerende samenwerking?

  René den Boer - De Opstap
         
Christiaan Soethout
 
  • Zorgprofessionals bundelen krachten in VG-zorg

Gezien de (landelijke) krapte aan artsen-VG hebben Gors, Tragel en Zuidwester de handen ineen geslagen om samen de medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te organiseren. Deze samenwerking zal resulteren in het Behandelcentrum Specialistische Gehandicaptenzorg Zeeland, waar multidisciplinaire diagnostiek en behandeling plaats vinden. 

In deze sessie wordt ingegaan wat deze samenwerking betekent voor zorgprofessionals, managers en bestuurders.

  Christiaan Soethout - Behandelcentrum Specialistische Gehandicaptenzorg Zeeland
   

 

   
15.00 - 15.45   Ronde 2:    
Janneke Steijns
 
  • Eerste hulp bij succesvol samenwerken (in de regio)

Janneke Steijns neemt de deelnemers mee in de kunst en kunde van succesvol samenwerken. Samenwerken tussen organisaties, in samenwerkingsverbanden en netwerken, is noodzakelijk om met elkaar de complexe vraagstukken van deze tijd het hoofd te bieden. Maar tegelijkertijd is het ook vaak lastig en levert het soms gedoe op tussen de partners.

Hoe kun je jouw samenwerkingsverband(en) tot een succes maken? Volg deze sessie en kom erachter.

  Janneke Steijns - Common Eye
         
Mira Weber
 
  • Samenwerking tussen zorgprofessionals en vrijwilligers

Tijdens deze sessie zal de focus worden gelegd op de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers. Er is aandacht voor wat het is maar ook voor de complexiteit rondom deze samenwerking. Welke randvoorwaarden zijn dan belangrijk? En wat zijn de en  do’s en dont’s m.b.t. de inzet van vrijwilligers in zorg en welzijn? Samen gaan we hierover in gesprek.

  Mira Weber - De Manteling
         
16.00 - 16.45   Ronde 3:    
Edwin van der Meer
 
  • Sla de handen ineen voor betere zorg

Het is nu zo’n jaar of tien geleden dat Edwin van der Meer aantrad als bestuurder van het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Als voormalig fysiotherapeut kende Van der Meer de zorg van binnenuit. Hij wist dat veranderingen bewerkstelligen in het voordeel van de burger, gevolgen zou hebben voor de professionals in zorg en welzijn met wie die burger te maken krijgt, en dat verandering dus vraagt om verbinding.

Laat je tijdens deze sessie inspireren door de regionale samenwerkingen in de regio Amsterdam.

  Edwin van der Meer - BovenIJ Ziekenhuis
         
Joke Gaemers
 
  • Positieve gezondheid zet Samen Verder in kansrijk perspectief

Werken vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid heeft alom interesse in Zeeland (en daarbuiten). Een goede ontwikkeling want Positieve Gezondheid zet mensen in hun kracht en legt de focus op een betekenisvol leven ook als je ziek bent. Maar wat betekent dit voor ons werk en de manier van samenwerken? Wat kunnen we leren van organisaties die hier al mee werken en wat gebeurt er op dit moment in Zeeland? Positieve gezondheid zet de burger en cliënten centraal in het zoeken naar oplossingen. Dat vraagt een heel andere kijk op samenwerken. “Samen verder kan alleen slagen als we in staat zijn over onze eigen grenzen heen te kijken en echt Samen Verder te kijken naar oplossingen. Alleen samen gaan we het verschil maken!” aldus Joke Gaemers (Directeur Publieke Gezondheid en Veiligheid GGD Zeeland en Directeur GHOR Veiligheidsregio Zeeland)

 

  Joke Gaemers - GGD Zeeland